آلبالو براي سلامت بدن و درمان بيماري ها خواص بسيار دارد

يكي از ميوه هاي پر طرفدار فصل تابستان آلبالو است كه مي توان آن را به روش هاي مختلف مثل مربا، ترشي و حتي فريز شده استفاده كرد. اين ميوه ترش در سراسر جهان وجود دارد و رنگ قرمز آن به دليل وجود آنتوسيانين است. آلبالو از ميوه هاي بسيار خوشمزه است كه سرشار از خواص دارويي بوده و مي توان به جاي استامينوفن و ايبوپروفن از آلبالو استفاده كرد. در اين بخش  به برخي خواص آلبالو مي پردازيم.

طبع آلبالو و مواد مغذي موجود در آن

طبع آلبالو

طبيعت آلبالو سرد و خشك مي باشد. مصرف آلبالو براي گرم مزاجان و رفع غلظت خون و صفرا مفيد است.آلبالو را مي توان به صورت آلبالو تازه، ترشي آلبالو، شربت آلبالو، آب آلبالو، مربا آلبالو، آلبالو پلو و خورش آلبالو استفاده كرد.

مواد مغذي موجود در 100 گرم آلبالو :

  • كالري 50
  • مجموع چربي 0 گرم
  • چربي اشباع شده و چربي ترانس 0 گرم
  • كلسترول 0 ميلي گرم
  • سديم3 ميلي گرم
  • كل كربوهيدرات 12.18 گرم
  • فيبر رژيمي (1.6 گرم)
  • شكر 8.49 گرم
  • پروتئين 1 گرم
  • ويتامين آ 0.064ميلي گرم
  • كلسيم 16 ميلي گرم
  • آهن 0.32ميلي گرم

 

 

خواص مهم ميوه آلبالو تازه و آلبالو خشكه براي بدن

حاوي آنتي اكسيدان:

مواد موجود در آلبالو ممكن است درد را خيلي بهتر از آسپرين تسكين دهد و تحقيقات نشان مي دهند كه مصرف روزانه آلبالو پتانسيل كاهش بيماري هاي قلبي عروقي يا مزمن مرتبط با التهاب، ورم مفاصل و نقرس را در انسان ها دارد.

كاهش خطر سكته:

ميليونها نفر در معرض خطر ابتلا به ديابت يا بيماري هاي قلبي هستند، رژيم غذايي حاوي آلبالو ممكن است بهتر از مصرف دارو باشد. تحقيقات نشان مي دهند كه آلبالو نه تنها مزاياي قلبي عروقي دارد، بلكه همچنين مي تواند خطر سكته را كاهش دهد، حتي زماني كه با دارو استفاده مي شود.

 

كاهش بيماري هاي قلبي:

تحقيقات انجام شده نشان مي دهد مصرف آلبالو همراه با رژيم غذايي چرب، باعث اضافه وزن و چاقي نمي شود. مولكولهاي موجود در خون نوعي التهاب مرتبط با بيماري هاي قلب و نيز ديابت دارد. علاوه بر اين افرادي كه آلبالو مصرف مي كنند كلسترول پاييني تري نسبت ديگران دارند. افراد چاقي كه آلبالو مصرف مي كنند چربي شكمي كمتري دارند و چربي شكم با ريسك و تورم قلبي و عروقي در انسان ها مرتبط است.

آلبالو سرشار از آنتي اكسيدان هاي طبيعي مانند آنتوسيانين، كلوروژنيك اسيد، كورستين و كامپفرول مي باشد، آنتوسيانين هاي موجود در آلبالو سبب محافظت بدن در برابر آسيب هاي استرس اكسيداتيو، از بين بردن راديكال هاي آزاد، محافظت از رگ هاي خوني و سلول هاي مغزي در برابر استرس اكسيداتيو و جلوگيري از تشكيل پلاك هاي آترواسكلروزي و بيماري هاي مرتبط با زوال عقل مي شود.

مصرف آلبالو در بارداري :

مصرف آلبالو و گيلاس در دوره بارداري مفيد است و مشكلي براي مادران باردار ايجاد نميكند. مقادير بالاي فيبر موجود در آلبالو از ابتلا به يبوست دوران بارداري كه يكي از شايع ترين مشكلات زنان باردار است، پيشگيري مي كند. آنتي اكسيدان ها و آنتوسيانين هاي موجود در آلبالو خطر ابتلا به فشار خون بالا در دوران بارداري را كاهش مي دهد و ملاتونين موجود در آلبالو به درمان بي خوابي و بهبود كيفيت خواب در زنان باردار كمك مي كند اما نبايد خانم هاي باردار در خوردن آلبالو زياده روي نمايند.

مصرف آلبالو در افراد ديابتي :

قند آلبالو از نوع لولوز است و اين قند را بيماران ديابتيك مي توانند جذب كنند پس افراد ديابتي بايد به حد اعتدال آلبالو بخورند. تحقيقات نشان داده مصرف آب آلبالو، به حد اعتدال به درمان ديابت نوع 2 كمك مي كند.

 

مصرف آلبالو در شيردهي

آلبالو نفاخ بوده و توليد نفخ مي كند، اگر خانم ها در زمان شيردهي آلبالو فراوان بخورند، نفخ آلبالو باعث دل درد و نفخ شيرخوار مي شود.

تقويت چشم:

ويتامين آ موجود در آلبالو براي محافظت از چشم و تقويت بينايي ضروري است. تحقيقات نشان مي دهند كه قطره هاي چشم به دليل داشتن ويتامين آ براي درمان سندروم خشكي چشم و نيز نوع ويژه اي ازالتهاب چشم به نام كراتوكنژنكتيويت موثر هستند.اگرچه ويتامين آ همراه با ديگر ويتامين ها، به كاهش خطر انحطاط چشم كمك مي كند. افراد در معرض خطر بالاي بيماري كه از چند ويتامين مانند ويتامين آ، ث، ايي، روي، و مس استفاده مي كنند، 25 درصد خطر انحطاط چشم را كاهش مي دهند.

درمان كبد چرب :

آنتي اكسيدان هاي موجود در آلبالو سبب سم زدايي و پاكسازي كبد شده و كبد چرب غير الكلي را درمان مي كند.

 

كاهش درد :

به جاي استامينوفن، آلبالو بخوريد زيرا آلبالوي تازه و آلبالوي خشك، فعاليت آنزيم سيكلواكسيژناز را محدود مي كند. اين آنزيم ها مهم ترين تركيبات در فرآيند التهاب و احساس درد مي باشند. فعاليت ضددرد آلبالو را مطابق با استامينوفن، ايبوپروفن و ناپروكسن دانست زيرا آنزيم سيكلواكسيژناز به وسيله بسياري از داروهاي مسكن نيز مهار مي شود. با مصرف آلبالو نشانه هاي موجود در بيماري هاي التهابي چون آرتريت و نقرس را كاهش دهيد و با مصرف آب آلبالو دو بار در روز براي مدت 8 روز، دردهاي بعد از مسابقات ورزشي را كاهش دهيد.

سرطان :

كورستين، فلاوونوئيدي است كه خواص ضدسرطاني قوي دارد، آلبالو و آلبالوخشكه منبع بسيار مناسبي از كورستين هستند. آميگدالين موجود در آلبالو، اندازه تومورهاي سرطاني را كاهش مي دهد و از پيشرفت سرطان جلوگيري مي كند. همچنين ويتامين C و آنتوسيانين هاي موجود در آلبالو سبب تقويت سيستم ايمني بدن و كاهش خطر ابتلا به انواع سرطان هاي سينه، ريه، كبد، پوست و روده بزرگ مي شود.

 

شورت لينك: https://yun.ir/0oh8k5

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.